Reni


Submit solution

Points: 3 (partial)
Time limit: 0.2s
Memory limit: 64M

Author:
Problem type

Islanda, supranumită “Țara de Foc și Gheață”, se remarcă și prin faptul că la fiecare zece locuitori există un scriitor. La sărbători și aniversări copiii primesc în dar multe cărți. În Ajunul Crăciunului au fost pregătite trei sănii pline cu cărți care trebuiau să ajungă într-o localitate la care toate drumurile de acces erau înzăpezite. Acolo locuiau mulți copii care voiau să dăruiască prietenilor lor cărți interesante. Renii Dancer, Dasher și Donner au fost înhămați la cele trei sănii și au pornit la drum la ora h, minutul m și secunda s.

Cerință

Cunoscând durata călătoriei fiecărui ren până în localitatea unde erau așteptați, durată exprimată în ore, minute și secunde, determinați numărul de reni care au ajuns la destinație în aceeași zi în care au plecat.

Date de intrare

Se citesc ora, minutul și secunda în care au plecat săniile trase de către cei reni. Apoi se vor citi duratele călătoriei celor trei reni, exprimate tot în ore, minute și secunde.

Date de ieșire

Se va afișa numărul de reni care au ajuns la destinație în aceeași zi în care au plecat.

Exemplu date intrare

7 30 30
5 20 10
7 0 0
6 25 5

Exemplu date ieșire

3

Explicație exemplu

Cei trei reni au plecat la ora 7:30m:30sec. </br> Primul ren a ajuns la ora 12:50m:40sec. </br> Al doilea ren a ajuns la ora 14:30m:30sec. </br> Al trelea ren a ajuns la ora 13:55m:35sec. </br>


Comments

There are no comments at the moment.