PROGRAMAREA CALCULATOARELOR

Limbajul C / C++

(clasele II- VIII si LICEU)
 • cursuri de initiere (Algoritmi fundamentali, aplicatii matematice, modul grafic, animatii, crearea unor jocuri in limbajul C++).
 • cursuri de programare pentru grupe de performanta.
 • pregatire pentru olimpiada Nationala de Informatica si alte concursuri de programare, nationale si internationale: JUNIOR BALKAN OLYMPIAD INFORMATICS, INTERNATIONAL TOURNAMENT ININFORMATICS SHUMEN - BULGARIA, AMERICAN COMPUTER SCIENCE LEAGUE.

 • Limbajul C++ este considerat cel mai performant limbaj de programare. Limbajul C++ sta la baza unor programe foarte utilizate (FireFox, Winamp, Adobe, Matlab, etc.). Cursurile urmaresc programa scolara si programa concursurilor nationale si internationale de programare, introducand permanent cele mai noi tehnici de programare si cele mai noi structuri de date.

  Elevii de la Cygnus Computer urmeaza cele mai prestigioase facultati de Calculatoare si Tehnologia Informatiei din tara (Facultatea de Automatica si Calculatoare - Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Informatica - Universitatea Bucuresti) si din strainatate (Massachusetts Institute of Technology - Boston USA, Princeton University - New Jersey USA, University of Cambridge - UK, University of Oxford - UK, Imperial College London - UK, Facultati de Calculatoare si Tehnologia Informatiei din Olanda si Germania).

  Programarea calculatoarelor fiind una dintre cele mai de succes cariere, cursurile de la Cygnus Computer pun accent pe partea practica a programarii,organizand si cursurile de Microcontrolere care includ programarea in limbajul C a microcontolerelor.

  PROGRAMAREA MICROCONTROLERELOR

  MECATRONICA - ROBOTICA

  (clasele VI-VIII, LICEU)

  Calculatorul si Microcontrolerul

  Microcontrolerul poate fi definit ca un calculator pe un singur chip care include periferice (RAM, EEPROM, Generatoare de Timp, Intrari/Iesiri Numerice, Convertoare Analog/Digitale si Convertoare Digital/Analogice, Transmisii seriale, etc.) care sunt necesare pentru a realiza functii specifice.

  Din acest motiv, Microcontrolerul nu este un alt nume pentru Computer. Computerul este destinat sa realizeze functii generale pe o singura masina: executia unor programe de calcul, stocarea unor fisiere multimedia, accesarea internetului, in timp ce Microcontrolerul executa numai functii specifice, cum ar fi: reglatea temperaturii unei incinte, reglarea vitezei unor motoare electrice, controlul electromecanic al miscarii diferitelor tipuri de roboti.